Tradicionalni slovenski zajtrk

  Vsak tretji petekNova slika (1) v novembru poteka v vzgojno izobraževalnih ustanovah vseslovenski projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«. Istega dne obeležujemo tudi dan slovenske hrane.

IMG_2979

Ta dan učencem postrežemo zajtrk s črnim kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolkom.

Namen projekta je učence izobraževati in ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter o prednostih uživanja lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Poudarek je tudi na pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo in o pomenu čim večje samooskrbe s kmetijskimi pridelki.

Ker pa za zdravo populacijo ni dovolj samo zdravo prehranjevanje, je potrebno mlade ozaveščati še s pomenom gibanja, izvajanja športnih aktivnosti ter ohranjanja čistega okolja.

Upamo, da bodo take dejavnostmi izboljšale odnos do hrane, njene pridelave in vplivale na zdravje otrok, mladostnikov in ostale populacije.

(Skupno 550 obiskov, današnjih obiskov 2)