20. november – DAN SLOVENSKE HRANE
V okviru Organizacije Združenih narodov za hrano in kmetijstvo (FAO) je letos Svetovni dan hrane potekal pod sloganom »Gojimo, hranimo, ohranjajmo. Skupaj«. Poudarek je na zavedanju, da so naša dejanja naša prihodnost.
Na ta dan po vsej Sloveniji poteka Tradicionalni slovenski zajtrk – letošnji s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« – v okviru katerega smo, glede na razmere, pozornost namenili: ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane, pripravi zajtrka doma in v službenih kolektivih z izbranimi živili (kruh, maslo, mleko, med in jabolko).
Na naši šoli so imeli danes učenci predmetne stopnje naravoslovni dan na daljavo.
Ocenjevali so svoj odnos do hrane, za družinske člane, ki so bili ta dan doma, so pripravi lep pogrinjek z jedmi tradicionalnega slovenskega zajtrka,pisali so pesmi in pregovore na temo hrane, po določenih receptih pripravljali jedi in se (vsaj po fotografijah sodeč) izjemno potrudili.
Lilijana Nabergoj in Svetlana Bušen