Razstava športnih fotografij na temo »Lepota gibanja«

V počastitev slovenskega kulturnega praznika smo 7. februarja na Osnovni šoli Col odprli razstavo športnih fotografij. Z njo želimo spodbuditi veščine ustvarjalnega opazovanja in tehnično primernega snemanja fotografij. Poseben pomen ima tudi vnašanje doživetja in izrazne moči v posneto fotografijo.

V novembru 2017 je Osnovna šola Col objavila regijski natečaj za športno fotografijo. Rok za oddajo fotografij je bil 19. januar 2018.

Na natečaj se je odzvalo šest osnovnih šol in ena podružnična šola. Ena izmed sodelujočih šol sicer ni iz severno primorske regije, vendar se je organizator odločil, da njihovo gradivo kljub temu vključi v izbor.

Člana strokovne žirije sta bila mednarodno priznana fotografa Matej Peljhan in Anton Tratnik. Tajnica strokovne žirije je bila Silva Karim.

Na natečaj je prispelo 118 fotografij. Žirija je v skladu z veljavnimi kriteriji izmed prispelih fotografij izbrala 32 najboljših. Avtorji, ki so se uvrstili v izbor, prejmejo priznanja. Med njimi sta člana žirije izbrala še nekaj del, ki s svojo kakovostjo še posebej izstopajo. Trije avtorji dobijo enakovredno nagrado, trije pa pohvalo.

Zgibanka

Silva Karim

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...