Tradicionalni slovenski zajtrk

  Vsak tretji petekNova slika (1) v novembru poteka v vzgojno izobraževalnih ustanovah vseslovenski projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk«. Istega dne obeležujemo tudi dan slovenske hrane.

IMG_2979

Ta dan učencem postrežemo zajtrk s črnim kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolkom.

Namen projekta je učence izobraževati in ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter o prednostih uživanja lokalno pridelanih živil slovenskega izvora. Poudarek je tudi na pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo in o pomenu čim večje samooskrbe s kmetijskimi pridelki.

Ker pa za zdravo populacijo ni dovolj samo zdravo prehranjevanje, je potrebno mlade ozaveščati še s pomenom gibanja, izvajanja športnih aktivnosti ter ohranjanja čistega okolja.

Upamo, da bodo take dejavnostmi izboljšale odnos do hrane, njene pridelave in vplivale na zdravje otrok, mladostnikov in ostale populacije.